Opleiding kindermassage en ontspanningscoach voor kinderen

Word nu kindermasseuse en ontspanningscoach voor kinderen

Word nu kindermasseuse en ontspanningscoach voor kinderen

We zijn allemaal druk en we staan niet meer stil bij de gevolgen hiervan. Stress, burn-out of zelfs chronische vermoeidheid zijn de soms ernstige gevolgen. En wat doen we, we leren onze kinderen hetzelfde. Het gevolg, veel kinderen hebben psychosomatische klachten als hoofdpijn en buikpijn. De dokter kan niets vinden en de ouders zitten met hun handen in het haar. Kindermassage is een hele mooie en zachte methode die ingezet kan worden om de verstoring op te heffen en zo lichaam en geest weer in balans te krijgen. Bij de opleiding kindermassage en ontspanningscoach voor kinderen, leer je uitgebreid hoe je de kindermassage kunt toepassen en het kind kan begeleiden bij stress, waardoor er weer ontspanning bij kinderen komt. Ook een hoog gevoelig kind heeft baat bij de kindermassage.

Kinderprof training
Wat leer je?

In deze compacte opleiding (HBO niveau) ontspanningscoach voor kinderen van 4 dagen leer je hoe je in de praktijk door o.a. kindermassage, helende verhalen, ontspanningsoefeningen, mindfulness, creatieve werkvormen en nog veel meer kinderen kunt begeleiden naar een ontspannen leven. Het is een mooie aanvulling op je werk met kinderen, de opleiding tot kindercoach of als start voor het hebben van een eigen praktijk. Steeds meer kinderen kunnen prikkels niet meer goed reguleren of zijn zelfs hoog sensitief. Hoe mooi zou het zijn als jij, d.m.v. ontspanningstherapie, een kind kan begeleiden bij stress, een druk kind weer rustig kunt krijgen of een hoog sensitief kind helpen om weer in balans te komen.

Door de ouders anders te leren kijken naar hun kind en een ontspannende massage te geven aan het kind zelf (van hoofd, armen, handen, buik, rug en voeten), kun je mooie resultaten bereiken. Maar dat is niet het enige wat je leert, deze opleiding geeft je nog veel meer tools om in de praktijk in te zetten, b.v. bij het omgaan met een hoog sensitief kind, of een kind met ADHD of autisme.

Welke werkvormen zetten we in

Zo kijken we binnen de opleiding kindermassage coach ook naar de kracht van (helende) verhalen (en hoe maak je zo’n verhaal), je leert visualisaties te koppelen aan creatieve werkvormen en ook leer je hoe je aromatherapie in kunt zetten in het werken met kinderen. Naast dit alles zullen we ook nog aandacht besteden onderlinge kindermassage! Oftewel een compleet pakket waar je zo mee aan de slag kunt. En alles ga je zelf ervaren, zodat je direct na de opleiding aan de slag kunt en weet waar je over praat.

Kortom schrijf je snel in op weg naar een ontspannen praktijk en behaal je certificaat ontspanningscoach voor kinderen! De studiebelasting bevat de 4 dagen opleiding, daarnaast is er 2 uur studiebelasting buiten de opleidingsdagen voor het oefenen van de massage. Het certificaat wordt alleen uitgegeven als alle dagen zijn gevolgd.

€695,- vrijgesteld van BTW

Let op! Bovenstaande prijs geldt wanneer u op één van deze trainingen inschrijft vóór 1 augustus 2024 (ongeacht de cursusdatum). Prijs bij inschrijving na 1 augustus 2024: €725,-.

(inclusief uitgebreide reader, koffie, thee en lunch)

Aankomende cursussen