Prikkelverwerking in de klas

Verschillen in prikkelverwerking is iets wat we regelmatig zien bij kinderen. Denk aan de kinderen met ASS of ADHD. In deze studiedag kijken we hoe je daar (in de klas) mee kunt omgaan. Praktisch en op maat. We gaan kijken naar een normaal verloop van sensorische informatieverwerking en zelf de werking ervaren van verschillende zintuigprikkels en daarnaast doe je kennis op van een abnormale ontwikkeling van de sensorische Informatieverwerking. Je krijgt praktische adviezen die in te zetten zijn.

Kinderprof cursuslocatie

In het kader van Passend Onderwijs wordt steeds meer van leerkrachten verwacht dat zij met een diversiteit aan kinderen weten om te gaan. Elk kind binnen de klas zou het liefst een individueel aangepast programma moeten hebben teneinde goed tot bloei te kunnen komen. Maar hoe doe je dat? We weten allemaal dat de klassen weer groter worden en de problematiek van kinderen zo divers is dat er een wonder moet gebeuren om elk kind volledig te laten floreren.

In deze training gaan we dieper in op de kenmerken van Autisme en ADHD. Omgaan met kinderen met autisme of ADHD vereist namelijk soms een andere aanpak. Aan de andere kant zijn aanpassingen die je voor deze kinderen in de klas maakt ook voor de rest van de kinderen doelmatig.

SCHRIJF JE IN

Data en kosten op aanvraag.