Kind leren concentreren

Concentreren is te leren

Tegenwoordig zie je veel concentratieproblemen bij kinderen. Om concentratie te verbeteren bij een kind is het belangrijk om te weten welke externe en interne factoren van invloed kunnen zijn op concentratie, te denken valt aan faalangst, voeding en leren leren. Dit is echter maar een kleine greep uit de belemmeringen die meespelen. Om een concentratieprobleem goed aan te pakken dien je van alle belemmeringen op de hoogte te zijn. Alleen zo kun je gericht werken om de concentratie te verbeteren bij het kind.

In onze huidige maatschappij wordt heel veel van kinderen gevraagd. Kinderen krijgen de hele dag veel prikkels binnen. Ze hebben vaak al veel aan hun hoofd (denk bijvoorbeeld aan een scheiding) en dan moeten ze zich ook nog goed concentreren op school in de drukke klas. Niet gek dat concentreren dan niet altijd even goed lukt.

Kinderprof cursisten lachend

Is een concentratieprobleem het probleem op zich? Wanneer is er sprake van een concentratiestoornis bij het kind? Je kunt je afvragen of er misschien iets schuil gaat achter het concentratieprobleem en wat dat dan is. Is concentreren te leren? En hoe kun je dan hulp bieden bij de concentratieproblemen van het kind? Deze vragen en meer zullen we behandelen in deze eendaagse training ‘concentreren is te leren’. Voor deze trainingsdag ontvang je een certificaat mits je de hele dag aanwezig bent geweest.

Na het doen van deze training (HBO niveau) kun je kinderen met concentratieproblemen individueel begeleiden of kun je in een klein groepje een training hierover verzorgen door het doen van gerichte oefeningen en het geven van handvatten. Ook kun je je richten op concentratie in de klas.

De studiebelasting bevat de 1 daagse training, daarnaast is er geen verdere studiebelasting in de vorm van huiswerk of andere opdrachten.

€225,- vrijgesteld van BTW

(inclusief uitgebreide reader, koffie, thee en lunch)

Aankomende cursussen
Er zijn geen aankomende evenementen.